Netwerkbijeenkomst 23-01-2019 Strategisch Vastgoed en gebiedsvisies

Door: Marian Willigenburg

Strategisch Vastgoed en gebiedsvisies Ipse de Brugge

 

We waren te gast op dagbestedingslocatie de Smulhoeve van Ipse de Brugge alwaar tussen de gangen van heerlijke hapjesdiner het programma zich ontvouwde. Na veel lovende woorden voor scheidend bestuursvoorzitter en mede-oprichter van het netwerk Jarcine Spaander door de nieuwe voorzitter Marian Willigenburg was de beurt aan Linda Schwartsmans, manager Vastgoed en Marlies Osinga van Klant en Markt. Zij schetsten het proces hoe Ipse de Brugge is gekomen van een visie op wonen en zorg tot een strategisch vastgoedplan met gebiedsvisies. De gebiedsvisie is een integrale toekomstvisie vanuit de klantvraag voor een (zorgkantoor)regio met een scope van 10 jaar. Het visiedocument en strategisch vastgoedplan zijn kaderstellend voor het ontwikkelen van de gebiedsvisie. Dit maakt per gebied de transformatieopgave voor het vastgoed inzichtelijk, zowel op functionele, technische als duurzame aspecten. Per object wordt duidelijk wat het toekomstperspectief is en voor welke doelgroep het kan worden ingezet. Vastgoedontwikkelingen en zoekopdrachten kunnen gestructureerd worden uitgezet. De meerjarendoorrekening van deze transformatie geeft daarbij zicht op de financiële haalbaarheid. Op basis van de gebiedsvisie kunnen ook services als Vastgoed, Klant en Markt, HRM etc. de Zorg nog beter bedienen.

Traditiegetrouw voor de 1e bijeenkomst in het nieuwe jaar hebben we vervolgens onderwerpen voor het jaarprogramma geïnventariseerd. Het belooft een mooi jaar te worden!

Wat doet Care4living?

Care4Living organiseert voor en door haar leden ca 5 netwerkbijeenkomsten per jaar met het doel om kennis te delen en te netwerken met betrokken professionals. De (aspirant)leden komen vanuit verschillende invalshoeken met de zorgbranche in aanraking. De netwerkbijeenkomsten van C4L worden iedere keer op een nadere locatie gehouden. Sprekers worden uitgenodigd om een actueel onderwerp aan haar leden te presenteren. Ook wordt ieder jaar 2 keer een excursie georganiseerd naar interessante zorg- en/of vastgoed projecten. Trends, beleid en ontwikkelingen in de zorg komen in de netwerkbijeenkomsten ruimschoots aan bod.

Opbouw van de C4L bijeenkomsten

De netwerkbijeenkomsten van C4L worden in de avond gehouden van 18.00 uur tot ca 21.30. Gedurende het programma bestaat ruimschoots de gelegenheid om te netwerken tijdens het ’’informele gedeelte’’ van het avondprogramma: aan het begin van de avond worden de leden ontvangen met koffie, luxe broodjes en een kop soep. Terwijl aan het eind van de avond ruimte is voor een gezellige borrel en napraten.

Het formele programma bestaat uit een introductie door de bestuursleden: behandeling agenda C4L, introductie (gast)sprekers en het onderwerp van de avond. Het accent van de avond bestaat uit een interactief programma m.b.t. een onderwerp.

Heeft u interesse in Care4Living neem dan contact met ons op: www.Care4Living.eu