“Who dares wint de prijsvraag Who cares”

woensdag 7 november

NETWERKBIJEENKOMST 7 november 2018


“Who dares wint de prijsvraag Who cares”Datum        woensdag 7 november
Tijd            18.00 tot ca 21.30 uur
Locatie       Parochiehuis ’t Spintje, Naarderstraat 98 in Hilversum
 

 

Thema & Interactief programma :

Thema & Interactief programma :

Hoe kan zorginnovatie bijdragen aan de maatschappelijke opgave om de wijken die sterk gaan vergrijzen levendig en bloeiend te houden?


Aan de hand van het winnende project: “Who dares van prijsvraag Who cares” gaan we aan de slag met een ontwikkelstrategie die als blauwdruk kan dienen voor stedelijke vernieuwing.


Inleider: Esther Akkerman-Dwars, projectontwikkelaar bij Syntrus Achmea Vastgoed en teamlid Who dares zal ingaan op deze ontwikkelstrategie. In het interactieve deel van de avond gaan we deze zelf toepassen. Het belooft een verrassende avond te worden waarbij professionals uit verschillende disciplines met elkaar sparren over zorginnovaties.


Wij hopen dat jullie allemaal aanwezig zijn. Natuurlijk mag je een introducé meenemen!


Achtergrond
Vorig jaar heeft rijksbouwmeester Floris Alkemade de ontwerpprijsvraag Who Cares uitgeschreven voor nieuwe vormen van wonen, zorg en ondersteuning.
Dit heeft 174 inzendingen opgeleverd voor 4 aangewezen woonwijken. Na de eerste  selectie zijn 20 teams van ontwerpers, zorgprofessionals en andere innovatieve denkers overgebleven die hun visie hebben mogen uitwerken tot een plan.
Team Who Dares is tot winnaar uitgeroepen voor de Rotterdamse wijk Carnisse met een ingrijpend stadsvernieuwingsplan. Zij werkten een plan uit om de oude versleten volkswijk Carnisse te transformeren tot een levendige, bloeiende wijk. Het resultaat is een ontwikkelstrategie die als blauwdruk kan dienen voor stedelijke vernieuwing. In een proces van besluitvorming en ontwerp waarbij burgers, lokale overheid, politiek en maatschappelijke en zorgorganisaties nauw worden betrokken, wordt een totale woon- en leefvisie ontwikkeld die middels een integrale aanpak uitgevoerd kan worden door een overall investerings- en beleggingsvisie. Nog meer lezen via de link naar het artikel over dit onderwerp>>>

PROGRAMMA
18.00                 : ontvangst koffie, broodjes en soep

18.30 opening     : introductie en mededelingen door bestuur C4L

18.40  aanvang   : Inleiding ”Who Dares’ door Esther Akkerman- Dwars

                          : Interactief programma met en door de C4l leden

20.45                  : afronding door bestuur C4L

20.45                  : informeel programma, gelegenheid om te netwerken

21.30                  : Afsluiting